Pokličite nas: 040 434 100

Nekaj nasvetov za varno vožnjo z motorjem (Brane Legan: inštruktor varne vožnje)

VOZITE

Preprosto, to je najboljši nasvet, ki vam ga lahko damo. Le z vajo, tj. redno vožnjo, boste svoje znanje poglobili in ga še utrdili. Res pa je, da pri tem vsaj malo razmišljajte, kaj delate dobro in kje škriplje. Na lastnih napakah se največ naučimo. Zelo toplo priporočamo tudi obisk katerega od treningov varne vožnje.

BREZHIBNOST

Žal se to vprašamo tudi mi, kadar zagledamo motocikel, obut v zlizane gume brez profila, z zamaščeno verigo, slabimi zavorami, z zračnostjo v ležajih in oljem vsepovsod. Varen motocikel je le vzdrževan motocikel. Ni treba, da je nov, le redno vzdrževan naj bo.

PREDVIDEVAJTE

Razlika med dobrim in slabim motoristom je v predvidevanju. Dober motorist pravočasno prepozna pasti na cesti, opazuje reakcije drugih voznikov v prometu in temu prilagodi vožnjo. Slab motorist misli le nase in je trdno prepričan, da je najboljši. No, morda je Valentino Rossi malce boljši od njega, pa še to le zato, ker ima boljši motocikel.

POPRAVLJAJTE TUJE NAPAKE

Pravilo številka ena dobrega voznika je, da s svojim znanjem in izkušnjami rešuje druge nepazljive udeležence v prometu. Saj res, tako reši tudi sebe!

Nasveti za varno vožnjo

DARS - Z namenom zagotavljanja višje stopnje prometne varnosti so za vas pripravili nekaj nasvetov, ki so vam lahko v pomoč med vsakdanjo vožnjo ter še toliko bolj v zahtevnejših razmerah ter ob pojavu nepredvidenih dogodkov.
MICHELIN - Osem nasvetov za varno vožnjo v težavnih razmerah.
POLICIJA - Vozniki, dočakajmo dež, meglo, sneg in poledico pripravljeni. Dodatna previdnost in večja pozornost sta v jesenskih in zimskih razmerah nujni, a za varno vožnjo še vedno premalo, kajti tudi vozilo mora biti tehnično brezhibno in predpisano opremljeno.